Friganele
Sursa Friganele
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si dor de copilarie, amintiri placute, momente minunate alaturi de surori , parinti si bunici, asta inseamna pentru mine friganelele.
Imi aduc aminte ca prima data cand le-am vazut a fost vizionand filmul Kramer contra Kramer, sau cel putin asta este amintirea care mi-a ramas in minte.
Cum luna asta blogul ce mi-a revenit in cadrul Provocarii Secrete ce luna asta este gazduita de Adela, avea printre retete friganelele mi-am zis ca este cazul sa le fac( nu refac, caci nu cred ca le-am facut eu niciodata,mancat dar nu facut).
Reteta o gasiti pe blogul Panselutei, eu am facut la ochi doar o portie, defapt 2 felii sarate, 2 dulci, cele dulci fiind cele ce mie mi-au ramas in memorie.
Am avut
4 felii ciabata(mai veche)
1 ou
~100 ml lapte
zahar brun
usturoi granulat
rosii uscate (in ulei)
unt pentru prajit
Am batut oul bine, painea am inmuiat-o in lapte,apoi am dat-o prin ou si apoi am pus-o in tigaie lasand-o pana capata o culoare aurie.
Am scos feliile pe hartie absorbanta, pe doua dintre ele le-am presarat cu usturoi granulat si apoi am pus rosiile tocate, restul de doua felii le-am presarat cu zahar brun.
Deliciosssss