contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friganele Cu Sote De Mazare Si Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Combinatia de friganele cu sote de mazare, sau mazarea servita cu friganele, cred ca va place in mod cert tuturor. Friganele, sau ca la noi in Banat "bundas kenyer", nu-s altceva decat paine data prin ou si prajita. Daca are alaturi si o bucata de carne, aviz carnivorilor, e si mai apetisanta.

Ideea de friganele cu soteul in mijloc si deasupra un capac tot din paine, am luat-o din niste pliante cu retete, care acum 2-3 ani circulau prin posta. Gaseai cupoane in orice revista ca sa le complectezi si sa le trimiti, ca vei primi gratis "ceva", printre care si pliante cu retete culinare. Era tentant, doar ca la al doilea colet venea si nota de plata, care nu era mica deloc si renuntai. Asa ca zilele trecute le-am frunzarit si am gasit ideea aceasta, care sper sa va placa si voua ca e de efect.

 

Ingrediente:
* 250-300 g mazare congelata
* 1 cub de unt
* supa de pui
* vegeta * marar
* 4-6 felii de paine
* 2 oua * 2 lg lapte
* ulei pentru prajit
* 4 pulpe de pui
* rozmarin * cimbru
* sare * piper
* unt * ulei de masline

 


Preparare:
Pregatim mazarea pe care o punem sa fierba. Cand e fiarta se topeste untul intr-o tigaie si se caleste in el mazarea scursa de apa, cca 10 min. Se mai adauga (optional) 1 lingurita de amidon de porumb si un polonic de supa . Se stinge focul si se adauga mararul tocat fin.


Pentru friganele painea veche este cea mai indicata. Daca e prea proaspata, nu se pot taia feliile frumos. Painea mea a fost cam proaspata dar pacate. Se bat cele 2 oua, se adauga 1-2 linguri de lapte (sau smantana). Din feliile de paine decupam un cerc cu ajutorul unui pahar de diametru potrivit. Se tavalesc apoi feliile prin ou si se prajesc in ulei incins pe ambele parti, dupa care se scot pe servet de hartie absorbant.


Friganelele merg minunat cu mazarea, iar de mazare la randul ei merge ca garnitura la orice carne. Asa ca am servit-o alaturi de o pulpe de pui. Le-am prajit intai intr-o tigaie cu putin ulei, apoi le-am bagat la cuptor inca 20-30 de minute.


Pregatim platourile. Langa 1-2 pulpe de pui, asezam mazarea in centru decupat al friganelelor si deasupra acoperin ca un capac tot de friganea.


Ornam si cu felii de rosii si astfel platoul este gata ca sa-i incantati pe cei dragi voua. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com