Friganele Cu Miere, Nuca Si Banane
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din seria deserturilor din copilarie, va propunem sa incercati niste friganele care merg de minune dimineata, la pranz si seara.
Ce iti trebuie (poza 1):
- 6 felii paine toast
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 3 linguri de miere
- 2 linguri nuca macinata
- 1 banana
Plan de lucru:
- ne pregatim 2 boluri: un bol pt lapte iar celalalt pentru cele 2 oua batute ca pentru omleta (poza 2)
- fiecare felie de paine va fi trecuta prin lapte, apoi prin ou. Prajim pe ambele parti (poza 3)
- scoatem feliile de paine si le lasam sa se scurga (de uleiul in exces) pe un servetel absorbant
- turnam mierea peste friganele (poza 4), apoi presaram nuca macinata (poza 5). Adaugam si banana taiata rondele (poza 6).
- pofta buna!
Timp de preparare: 20 minute
Filed under: C1. Patiserie