contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

French Onion Soup Sau Supa Frantuzeasca De Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta supa se mananca atat in Franta cat si in State fiind foarte populara in meniurile restaurantelor de prima clasa de peste ocean. Este simpla si foarte calorica, dar are un gust delicios.

Avem nevoie de:

[pentru 4 persoane]

  • 1/4 cana unt
  • 1 kg ceapa curatata, taiata in 4 si apoi in doua fiecare patrime
  • 1/4 cana faina
  • 1 cana vin rosu
  • 3 cani supa de vita
  • 2 catei de usturoi taiati fin
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare si piper
  • 4 felii de paine groasa si veche de o zi (care ati trecut-o si prin toaster)
  • 1 cana de cheddar razalit
  • 1/4 cana parmigiano reggiano razalit

1. Topiti untul intr-o oala mare pe foc mic.
2. Adaugati ceapa si coaceti-o la foc mic, cu capac, aproximativ 2 ore, amestecand la fiecare 15 minute.
3. Presarati faina peste ceapa, amestercati bine si mai fierbeti pana incepe sa se caramelizeze.
4. Apoi adaugati vinul.
5. Adaugati si supa de vita si mirodeniile. Fierbeti la foc mediu cam 30 de minute, fara capac.
7. Incalziti intre timp broilerul.
8. Turnati supa in 4 vase termorezistente in care doriti sa o serviti.
9. Asezati cate o felie de paine peste fiecare bol de supa. Peste paine presarati 1/4 din branza pe toata suprafata supei.
10. Asezati in cuptor in partea de sus chiar sub broiler cam 2-3 minute, pentru a se topi branza.

Veti avea o experienta frantuzeasca de neegalat si o supa cu personalitate:)

POFTA BUNA!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com