Frappe De Fistic Cu Crema De Frisca Si Iaurt
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fistic, fistic, fistic!!!
Sunt fan fistic!!
Iar cand am dat peste aceasta reteta din cartea Sucuri si Cocktailuri din fructe, colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011, a fost clar ce-aveam de facut ;-)
Termenul "frappe" care in lba franceza inseamna "amestecat", se refera la gheata cu adaos de fructe sau smantana dulce, dar si ciocolata sau cafea, de exemplu. Gheata poate fi inlocuita cu fructe inghetate si apoi pasate, dar conceptul de baza nu se schimba. Acelasi lucru se poate spune si daca se utilizeaza inghetata.
Mai ales vara, frappeul se serveste in pahare inalte si reci.
Preparare: 15'
Ingrediente pentru doua persoane:
180g inghetata de fistic,
150ml lapte de fistic Muller,
5 cuburi de gheata,
50ml frisca lichida,
50g iaurt simplu.
Mod de preparare:
Pune in vasul blenderului inghetata de fistic, laptele de fistic si cuburile de gheata sparte.
Eu am renuntat la gheata :P Am mai pus in schimb, cativa samburi de fistic, desi inghetata de fistic continea destul de mult fistic taiat marunt.
Mixeaza ingredientele doua minute, pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.
Intre timp, pune frisca lichida intr-un castronel si mixeaz-o , apoi incorporeaz-o usor in iaurt, in asa fel incat sa obtii un amestec afanat.
Toarna bautura din blender in pahare si adauga crema de iaurt. Aceasta se va amesteca putin cate putin cu frappe-ul, creand un contrast acrisor placut.
Decorati cu fistic crud taiat marunt.
Buuun de tot! Un pahar mie, un pahar lui Tudor, ca ambii suntem fani fistic, lapte de fistic si inghetata de fistic!! ;-)
Inghetata de fistic italiana a fost de la Lidl ;-)