contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frappe De Capsune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ultimul frappe de capsuni...
Termenul "frappe" care in lba franceza inseamna "amestecat",  se refera la gheata cu adaos de fructe sau smantana dulce, dar si ciocolata sau cafea, de exemplu. Gheata poate fi inlocuita cu fructe inghetate si apoi pasate, dar conceptul de baza nu se schimba. Acelasi lucru se poate spune si daca se utilizeaza inghetata.
Mai ales vara, frappeul se serveste in pahare inalte si reci.
Dupa reteta Frappe de fistic cu crema de frisca si iaurt.
Preparare: 15'
Ingrediente pentru doua persoane:
180g inghetata de vanilie/inghetata,
150ml lapte de capsune Muller,
5 cuburi de gheata,
50ml frisca lichida,
50g iaurt simplu.
Mod de preparare:
Pune in vasul blenderului inghetata de capsune, laptele de capsune si cuburile de gheata sparte.
Eu am renuntat la gheata :P Am mai pus in schimb, cateva capsune, pentru ca am folosit inghetata de vanilie.
 Mixeaza ingredientele doua minute, pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.
Intre timp, pune frisca lichida intr-un castronel si mixeaz-o , apoi incorporeaz-o usor in iaurt, in asa fel incat sa obtii un amestec afanat.
Toarna bautura din blender in pahare si adauga crema de iaurt. Aceasta se va amesteca putin cate putin cu frappe-ul, creand un contrast acrisor placut.
Decorati cu capsune proaspete.

Si beti-l impreuna cu cineva drag ;-)