Fragi Cu Iaurt Si Piscoturi Insiropate In Socata
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vara = caldura mare :)
Ne dorim doar sa ne racorim cumva, cu ceva....
Deserturile cu fructe si iaurt sunt alegerea ideala. Le prefer si pentru ca sunt simplu si la indemana de facut , dar si pentru savoarea si sanatatea oferita ;).
In general prefer sa prepar aceste deserturi la pahar, deoarece pot fi consumate imediat ce au fost facute, evitand astfel oxidarea fructelor.
Azi va arat un minunat desert cu fragi culesi de mine de la Retezat ...
La prepararea lui (pentru 3 persoane )am folosit urmatoarele ingrediente:
fragi(cca 200g ) ...200 ml iaurt de bivolita....200g crema fina de branza (PIC FRISCH )...2 linguri rase de miere ....6 piscoturi de sampanie si socata facuta in casa cu apa de izvor de la munte :).
Am mixat iaurtul si crema de branza impreuna cu mierea pana am obtinut consistenta dorita (cca 2 min )...
Socata am folosit-o sa insiropez piscoturile...
In pahare le-am asezat in straturi : piscoturi- crema- fragi si tot asa pana am umplut paharele :).
Dupa 15' de stat la frigi le-am papat.
E un desert absolut delicios si foarte pretios ( avand in vedere cat de scurta e perioada in care se coc fragii )
Evident puteti sa-l preparati si cu alte fructe ;).
Incercati ! :)