contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Food Revolution Day 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Food Revolution Day, care a fost ieri, 17 May, care s-a facut vazuta in toata lumea prin actiuni mai mult sau mai putin de amploare, a fost intr-adevar o revolutie mondiala. Dar pentru ca eu am serbat-o prin munca, am ales sa pun picatura de nisip din ocean separat cu ceva rapid, simplu, ba mai mult de la “from the scratch” la “don’t waste the leftovers”.

Slide1

Am sarbatorit ziua de ieri cu resturi de sos de tochitura ca la Mama Geta si paste, sosul ala simplu, merge nemaipomenit si, daca la “from the scratch” nu ne incadram mereu, caci nu am crescut rosia si porcul, nu am plantat arborele de piper, nu am jumulit ceapa, nu am muls vaca si nu am pazit parmezanul, la leftovers neirosite stam bine.

Slide2

Daca vreti, o puteti lua si ca pe o reteta, faceti un sos din carne cu ceapa, usturoi, rosii, amestecati cu pastele, presarati parmezan. Eu am pus si putin cimbrisor din ghiveci, nici pe ala nu l-am crescut din screciurile alea ca era plantat cand l-am adus acasa.

Slide3

Amploarea evenimentelor de ieri a fost uriasa, sigur ca pastele mele sunt un pipi de furnica in Oceanul Pacific, dar, de ce nu, picurii de strop cu strop …

Si desi se arunca enorm de multa mancare in lume (asa au aparut si freegans, nu?) poate va veni si ziua Wasted Food Revolution Day.

Slide4

La capitolu “noi mancam, nu aruncam” suntem campioni. Cunoastem cazuri care nu mananca un mar daca e putin atins sau care prefera ambalajul sclipitor (e, ambalajul, mama comertului) sacosei “de un leu” de la piata. Noi nu suntem asa, nu?

In incheiere pun si eu mesajul lui Jamie care a pornit rotile magaoaiei numita pe scurt FRD (Food Revolution Day).

Bineinteles ca are un suport fantastic in spate, doar e Jamie, cand o sa se scrie istorie culinara, indiferent ce vor marai unii sau altii, el va fi un punct de referinta, chiar a facut multe, a beneficiat de aportul media, fata de multi din inaintasii sai, dar ce a facut, a facut bine. In general. Amu sa nu va asteptati sa va indemn sa ii cumparati produsele, vad ca s-au umplut rafturile de paste, sosuri si condimente care ii poarta chipul.

Sa mai vedem un filmulet.

Eu mi-s mandra de pastele mele care sunt si bune. Ca in rest, a fost o zi numai cu “from the scratch” de … lasa ca vorbim si despre asta.

rororo