Food Porn – Part One
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Paste cu creveti si rosii, busuioc, usturoi si ardei iute. Da, atat.
In viziunea mea, exceptant cartofii prajiti cu … dar sa lasam asta, ca pe aia ii vedeti mai incolo, asta este unul din nivelele de foodporn tangibile si, cum o sa va dovedesc, ieftine. Da, da, ieftine, ca ne-au secat medicamentele si alte chestiuni care se aduna in zi de vara pana in seara.
Am folosit reginette, creveti, doi catei de usturoi, o rosie, doi ardei iuti si ulei de masline.
Sa zicem ca pastele pot varia la pret, de la doi la zece lei pachetul de 500g din care folosim jumatate pentru trei portii de doamna sau doua de domn (sau 80g pentru mine care-s o exceptie de la orice regula). Deci intre 1 si 5 lei. Doi catei de usturoi, frunzele din busuioc si ardeii nu pot fi pretuite corect, plantele cresc in continuare, gramajul e relativ, usturoiul e ieftin, zic asa, la plici, un leu toate, desi e sigur mai putin. Sare si piper si ulei de masline, la fel, aleatoriu, sa zicem un leu toate, hai, doi. O rosi din cele doua cumparate a costat 0.30 de bani. Crevetii din imagine, 9.99 lei 150g la Lidl (proaspeti, adica proaspat pre-fierti).
Deci aproximativ 15-20 de lei trei portii decente. Eu am facut o portie indecenta, adica am facut putine paste si am balotat sosul cu lingura, nu se pune.
Acum sa vedem cum se fac, simplu, foarte simplu, reginettele fierb cam in 9 minute, sigur, depinde ce paste alegeti, le puneti la fiert in apa cu sare, normal. Rosiile (eu le dezbrac de pielita, nu e musai) cu usturoiul si ardeiul iute se pun la inabusit in ulei de masline cu putina sare (putina eu, voi, treaba voastra).
Cand rosiile arata a sos, punem si pastele fierte pe jumatate (adaugam si putina apa de la ele). Sa bea sos. Adaugam in functie de cat de fierte le vreti voi.
Cand s-au facut, la final de tot se pun crevetii, busuiocul si piper.
Nu pun mult busuioc, nu mult piper, nu o tona de ardei iute, mi s-a spus ca gatesc cam “light”. Da, prefer sa simt fiecare aliment de baza in parte, nu o mare de adaos de gust, fie el si natural, dar aici depinde de domniile voastre.
Si, la fel, cat sos pentru paste, depinde cat de italian va simtiti. Oricum, la gustul bun al rosiilor si al crevetilor, mai mult de “one pinch” de arome, nu cred ca merita, avem rosii de vara, crevetii erau fierti cum trebuie, sa ramana crocanti.
In nici un caz nu mi-as dori caum am mancat la persoane care stiau in general a gati si potrivi gustul, crevetii fierti inainte, apoi trasi la tigaie inca vreo cinci minute. Aproape dispareau.
Inca ma indoiesc si la rapane ca se pot face numai cum se gasesc la mare, cauciuc.
Sexy mothafucka:
Mai, sa stiti ca nu ma las nici de cartofii aia prajiti cu ou, ca nu in fiecare zi ca asta imi permit creveti de 9.99 ron. Azi a inceput fulminant, cheama instalatorul, mergi la dentist, ia chestii pt in casa, pune masina, du instalatorul sa ia baterie (adica sa iau), avarie la gaze, ia furtun ca sa repari gazele, muta masina ca ne taie pomu’ … bai, sigur am uitat ceva. A, da, au venit si meseriasii pentru ultimele retusuri pe scara. Mai lipsesc, cum zicea lumea, aia de la electrica, gunoierii si de la deratizare. Dar vin degeaba, ca ma prind cu chilotii in vine, am luat medicamente si cucu bani.
Cea mai jmekera chestie din ziua de azi e sa vinzi medicamente, am zis.
foodporn forever si rororo (a balotat si Casi cozile crevetilor, azi a fost activa, a avut pe cine latra la cati s-au perindat)