Fondue De Ciocolata
Sursa FONDUE DE CIOCOLATA
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
300 g ciocolata (alegeti ce ciocolata va place!)
150 ml smantana pentru frisca
1 lingura cognac/lichior
cateva picaturi esenta de vanilie
Pentru servit:
capsune
ananas
portocale
mandarine
banane
cuburi de pandispan
PREPARARE:
Punem ciocolata la topit la baine-marie. Imediat cand incepe sa se topeasca, incorporam smantana pentru frisca, luam vasul de pe foc si adaugam cognacul/lichiorul si esenta de vanilie.
Daca amestecul este prea gros mai punem smantana, iar daca este prea lichid mai adaugam 50 g ciocolata topita.
Punem fondue-ul intr-un vas special care il mentine cald. Cu ajutorul betisoarelor speciale luam fructele si le introducem in ciocolata, apoi servim.