contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fondant Marshmallow

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De cand am postat primul tort acoperit cu fondantul marshmallow, am promis ca o sa pun si reteta. Am reusit in sfarsit sa fac si poze. Marshmallow am gasit la Kaufland si la Metro. Probabil sunt si prin alte parti. Problema e ca nu am gasit niciunde albe... La Kaufland o sa gasiti cu mai multe arome, eu iau tot timpul de lamaie, fiindca sunt cele mai putin colorate si iese un verde pal, in care pot pune coloranti alimentari si culorile ies aproape ca si pe alb.
Avem nevoie de:
- 200 gr marshmallow
- 4-5 linguri de apa
- zahar pudra cat cuprinde (mie mi-a intrat la 200 gr marshmallow- 800 gr zahar). Inca o precizare: zaharul trebuie sa fie foarte, foarte fin, deci recomand sa il cumparati si nu sa il faceti in casa. Si luati zahar pudra "Margaritar". Pentru altul nu garantez reusita. Zic asta fiindca prima oara am facut cu un zahar pudra no name (care numai pudra nu era...) si se simtea efectiv zaharul, nu a iesit ca o plastelina.
So, sa trecem la treaba.
Punem intr-o oala marshmallow impreuna cu 4-5 linguri de apa si le punem la topit pe baie de abur. Merge si in cuptorul cu microunde, eu nu am, deci le topesc pe bain-marie.



Cand sunt complet topite, luam oala de pe abur si punem o lingura de ulei. Apoi incepem sa punem putin cate putin zaharul. Amestecam cu o lingura.


Cand am pus atat zahar, incat nu mai putem amesteca cu lingura, il turnam pe o suprafata pe care am pus zahar pudra din belsug, ca sa nu se lipeasca.


Incepem sa il framantam ca pe un aluat.

Din cand in cand ne mai ungem mainile cu ulei si continuam sa framantam pana obtinem o pasta de consistenta plastelinei. O invelim bine ori in folie alimentara ori o punem intr-o punga pe care o inchidem bine. Lasam sa se odihneasca in frigider macar 2 ore (puteti lasa de pe o zi pe alta)
.O scoatem cu cateva ore inainte de a imbraca tortul, pasta trebuie sa fie la temperatura camerei.




Articol recomandat de noi2inbucatarie.blogspot.com