Fondant De Ciocolata (moelleux Au Chocolat)
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru iubitorii de ciocolată, o rețetă clasică, rapidă și de bună, nu vă mai spun.Veți afla numai dacă o încercați. Trebuie să fiți atenți doar la temperatura cuptorului și la timp, să nu-l depășiți .
INGREDIENTE:
-ptr.4 bucati
-50 g făină
-50 g unt +30 g pentru uns formele
-50 g ciocolată neagră 70% cacao
-60 g zahăr
-un ou
-un gălbenuș de ou
-coajă de portocală rasă
-un plic de zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
-o lingură lichior de ciocolată sau rom
Ptr.servit
-cacao
-înghețată de vanilie sau frișcă
MOD DE PREPARARE:
1.Topiți ciocolată și 50 g unt la bain marie, omogenizați.
2.Mixați zahărul ,zahărul vanilat, oul și gălbenușul până obțineți o cremă groasă și albă, apoi încorporați amestecul de ciocolată și unt. Adăugați coaja rasă de portocală și lichiorul sau romul.Dacă folosiți extract de vanilie și nu zahăr vanilat, adăugați acum și extrasul de vanilie, spoi adăugați făina și omogenizați.
2.Mixați zahărul ,zahărul vanilat, oul și gălbenușul până obțineți o cremă groasă și albă, apoi încorporați amestecul de ciocolată și unt. Adăugați coaja rasă de portocală și lichiorul sau romul.Dacă folosiți extract de vanilie și nu zahăr vanilat, adăugați acum și extrasul de vanilie, spoi adăugați făina și omogenizați.
4.Împărțiți compoziția în cele 4 forme și coaceți în cuptorul încins la 160*C (sub mediu) timp de 12 minute.
5.Dezlipiți marginea cu vârful cuțitului dacă este cazul și răsturnați fondantul de ciocolată pe farfurii calde.Dacă folosiți forme individuale de porțelan, ramequine, puteți să le serviți direct din ele.Pudrați cu cacao și serviți imediat alături de înghețată de vanilie sau frișcă.
Poftă bună !