Foietaj Pentru Placinte Si Strudele
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Foietaj
1 kg faina
0 lingurita sare
2 linguri otet
1 pachet margarina pentru prajituri (nu iese cu unt)
apa cat cuprinde pentru a face o coca mai tare
Se amesteca toate ,se face o coca mai legata si se lasa sa se odihneasca .Dupa o jumate de ora ,coca se face sul si se imparte in bucati egale (ies cam 10 bucati egale).Fiecare bucata se framanta se ung cu ulei si se lasa o ora sa se odihneasca .Luam fiecare bucata si o intindem ,o ungem cu margarina si o impachetam (nu are importanta cum ,impachetata sa fie ).Dupa ce le-am uns pe toate se baga la frigider si se lasa o ora .
Placinta cu branza
umplutura: o jumate de kg branza (se maruteste )
Dupa o ora luam fiecare bucata si o intindem ,o foaie foarte subtire dar atentie sa nu se rupa si o impartim in patru cu un cutit .Luam branza si punem la mijlocul fiecarui patrat.Colturile de la fiecare patrat se aduc in mijloc si se acopera branza,formand un plic .Se intoarce invers si se pune in tava .Si asa facem cu fiecare placinta .Se coace la foc putin mai rapid la inceput dupa 10 minute se incetineste focul.
Strudel cu mere
umplutura:1 kg mere
3-4 linguri zahar
1 lingura de pesmet
Se rad merele se pun pe foc cu zaharul pana scade apa.Pentru a fi mai legata se pune pesmet si p scortisoara (eu am pus si cateva curmale)
Luam o bucata de aluat o intindem subtire,la un capat punem umplutura de mere de sus si pana jos dupa aceea rulam aluatul si il punem in tava .Il taiem in cate bucati vrem .Se coace la fel ca si placinta .