Foietaj Cu Ton
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Un fel de pizza cu ton la minut. Nu radeti ca s-a bronzat nitel cam tare, ma deruteaza sa tot schimb cuptoarele si al meu e pe gaz, performeaza mai artistic. Combinatia sigur place pe pizza si sigur voua va iese tarta mai aratoasa.
Descriptio pizzae pe scurt: pe aluatul de foietaj se pune ketchup (eu am folosit Ineditul ala, puneti ce sos va coafeaza la nari), cascaval ras (neutru, cat de cat), ton in ulei (de masline) cu tot cu ulei, ceapa, ardei iute (nu e musai). Si nitel oregano daca vreti.
Se da la cuptor si basta. Numai putin mai mult ce am lasat-o.
Dar pe cuvant de pionier ca e faina, addicted.
Dupa surpriza cu cuptorul, imi ramasese niste aluat, am vrut sa verific daca e ceva totusi cu electricul de la munca si am refacut (nitel altfel) crunchy nacho crescent dogs.
Nitel altfel in sensul in care am ras cascavalul pe aluatul uns cu ou in care am invelit crenvustii, am uns cu ou si suprafata, am pus fulg cu fulg, iac’asa si am uns iar cu ou. Asa just for fun ca pe mine ma interesa sa vaz daca e aluatul sau cuptorul.
Au crescut frumos si s-au facut repede, deci ala electric e de vina, nu merge neam ca asta pe gaze, mai auzisem dar nu eram convinsa.
Cu ou pe interior au aderat misto si crenvustii la aluat.
Tratatul aluat-cuptor a fost incheiat de cuptorul cu gaze, cuptorul electric e net descalificat in ochii mei, chit ca arata temperaturi, timpi, ventileaza, blabla. E drept ca e bun ca sa tina mancarea calda.
rororo