Foietaj Cu Piersici
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Am cumparat niste piersici aurii si mari de la piata si am decis sa fac o prajiturica cu ele, dar nu stiam ce fel. Sa fie o prajiturica usoara, frumos colorata si gustoasa, dar care sa nu-mi ia timp si sa nu implice operatii complexe, pentru ca e vara si eu nu am chef de stat in bucatarie perioade foarte lungi de timp.
Asha ca am hotarat sa folosesc un aluat de foietaj(de-acela inghetat de la supermarket) pe care sa pun o crema light si piersicile felioare subtiri. Zis si facut. Rezultatul: spectaculos!
Avem nevoie de:
Crema de migdale:
- 1/4 cana zahar
- 40 g de unt
- 1 ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 cana migdale macinate fin
- 1 lingura faina
Foietaj:
- 400 g de foietaj
Umplutura:
Ornat:
- Zahar pudra
- Frisca
1. Se dezgheata foietajul, apoi se taie in dreptunghiuri de aprox 5X5 cm care vor fi baza prajiturelelor noastre.
2. Se amesteca cu mixerul ingredientele pentru crema de migdale, apoi se unge fiecare bucata de foietaj. Se dau la frigider 15 minute.
3. Piersicile se pot folosi asha cum sunt sau se pot curata de coaja-in functie de cum le prefetati. Daca doriti sa le curatati de coaja procesul consta in a scufunda fiecare piersica 60 de secunde in apa fierbinte si apoi a o scufunda in apa rece. Piersica se va decoji astfel foarte usor.
4. Piersicile se feliaza si apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.
5. Se aseaza piersicile pe foietajul uns cu crema de migdale, se presara zahar si se dau la cuptor 15-20 de minute, in functie de instructiunile de pe foietaj. Atentie la foietaj pentru a nu se arde.
Serviti cu inghetata sau frisca.
POFTA BUNA!!