Foietaj Cu Branza Si Carnat Picant

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Initial am vrut sa fac niste pateuri cu branza si carnati in aluat. Insa, in timp ce faceam pregatirile, mintea mea a luat-o razna si am facut un 2 in 1. De la Ani .
Ai nevoie de:
- 400 gr. foietaj (o foaie);
- 150 gr. de branza sarata;
- 2 linguri de smantana;
- 2 oua;
- 2 carnati picanti;
- seminte de susan.
Lasi aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Dai branza pe razatoarea mare si o amesteci cu smantana si cu un ou batut. Cand aluatul s-a dezghetat, il intinzi pe masa de lucru. Pe toata suprafata foii intinzi crema de branza, pui un carnat (eu am gasit carnati lungi, care s-au potrivit cu lungimea foii) si rulezi de jumatate. Il pui si pe al doilea si rulezi foaia pana in capat. Bati oul ramas si cu o pensula ungi foaia in capat, ca sa se lipeasca de restul aluatului. Rulada astfel rezultata o asezi intr-o tava, pe o foaie de copt, o ungi cu oul batut si presari seminte de susan.
Introduci rulada la cuptorul preincalzit si lasi 20-25 de minute, pana cand e rumenita.
Este un deliciu alaturi de un pahar cu vin!
Pofta buna!