Foietaj Cu Anghinare (agginaropita)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Am gasit anghinare la Carrefour la conserva. Sunt sigura ca trebuie sa fie undeva si proaspata, dar eu in ultimul timp am fost intr-o criza constanta de timp si de aceea raionul cu produse internationale de la Carrefour e prietenul meu drag.Acolo au lapte de cocos, si tot felul de ingrediente exotice de care am eu nevoie (ulei de susan, otet de mere, de orez, ulei de nuca, de masline extravirgin,etc). Apropos am vazut si ulei de nuca..nu am apucat inca sa-l folosesc…dar sunt sigura ca are un gust special..
Pentru acest foietaj cu anghinare(artichoke) avem nevoie de lucruri putine:
[pentru 6 portii]
- 1 conserva anghinare
- 1 cana branza feta sfaramata (sau branza de capra-yum)
- 1/2 cup ierburi(patrunjel, cimbru si marar) taiate marunt
- 1 legatura ceapa verde taiata rondele
- 3 oua
- sare si piper
- 1/4 cana ulei de masline
- 12 paturi de aluat foietaj(inghetat si dezghetat- adica il cumparam inghetat si apoi il dezghetam la temp. camerei)
1. Amestecam anghinarea taiata cubulete cu branza, ouale, ceapa si asezonam cu sare si piper.
2. Ungem o tava iena de aprox 20X20 cm cu ulei de masline.
3. Asezam o foaie de foietaj, o ungem cu ulei, asezam urmatoarea foaie, si tot asha pana la foaia 6.
4. Asezam peste foi anghinarea cu branza, apoi restul de 6 foi de foietaj unse fiecare la randul ei cu putin ulei de masline.
5. Coacem la 180 grade C aprox 35 de minute apoi verificam. Foietajul trebuie sa fie auriu si nu ars. In cazul in care marginile foietajului par maronii, acoperim cu folie si mai lasam la cuptor cam 10 minute.
Ma duce cu gandul la gandul la Grecia? Cu siguranta….e aproape o vacanta in farfurie:)
POFTA BUNA!!!