Foietaj Aperitiv
Sursa FOIETAJ APERITIV
articol scris de carmenhoffmann blog carmenhoffmann.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 250 g foietaj
- 1 ou batut usor
- 2 linguri Pesto
- 6 rosii, taiate felii(sa nu fie foarte mari)
- sare, piper
- thymian proaspat, pentru servit(optional)
Foaia de foietaj(30 cm x 25 cm) se taie in jumate si apoi fiecare jumatate in trei(sa rezulte in final 6 bucati). Se formeaza o margine la fiecare bucata in parte care apoi se cresteaza usor cu cutitul.
Se ung apoi marginile cu oul usor batut.
Mijlocul bucatii de foietaj se unge cu Pesto,
si apoi se aseaza felii de rosii(marginea nu se acopera). Se condimenteaza cu sare si piper.
Se coace la 200 grade, in cuptorul preincalzit, 15-20 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.
Se servesc calde, cu thymian deasupra.