Foie De Veau A La Berlinoise
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
800 g ficat de vitel150 g bacon
1 ceapa rosie
4 linguri unt
50 ml vin alb
50 ml otet balsamic
3 mere
sare, piper
Preparare:
Pentru inceput am taiat baconul fasii subtiri si ceapa pestisori. Am pus baconul intr-o tigaie de teflon, fara grasime, si l-am lasat sa se rumeneasca apoi l-am scos pe prosoape de bucatarie. In grasimea ramasa am adaugat o lingura de unt si ceapa pe care am calit-o usor, cat sa se inmoaie. Intre timp am scos samburii merelor si le-am taiat felii grosute. Am adaugat merele peste ceapa si am mai lasat cateva minute sa se rumeneasca si ele usor. Am turnat vinul si otetul balsamic deasupra si am mai lasat 2-3 minute, cat sa se evapore si sa se concentreze sosul. Merele trebuie sa fie moi dar sa isi pastreze forma. Am adaugat si baconul prajit si am lasat deoparte.Am spalat bine ficatul si l-am taiat in felii groase de 1,5 cm apoi l-am dat usor prin faina si l-am prajit in 2 linguri de unt, cate 2-3 minute pe fiecare parte. NU l-am sarat inainte pentru ca am vrut sa obtin un ficat fraged!
Cand ficatul era si el gata l-am amestecat cu merele , am presarat sare, piper si patrunjel deasupra si am savurat.
Asta da pranz delicios si sanatos. Pofta buna!