Foi Fragede Cu Miere Si Crema De Ciocolata,nuca Si Rom
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca conservele pentru iarna se odihnesc deja in camara,eu nu am uitat nici de miraculoasa catina pe care am gasit-o din plin in drumetiile mele pe potecile frumosilor nostri munti .Amestecata cu miere, este un izvor de sanatate.In fiecare toamna-iarna fac o cura cu acest amestec miraculos, si credeti-ma ca nici nu-mi amintesc cand am racit ultima oara. :) Anul acesta am cumparat-o chiar cu 10 lei/kg , comparativ cu anii precedenti cand nu o prindeam decat la 15-20 lei/kg. Nici murele,zmeura sau afinele nu au avut un pret prea mare, si ma mancat din plin .:)
Intr-o postare viitoare vreau sa va scriu cateva randuri despre una dintre calatoriile mele,si anume,Transbucegi sau Drumul Babelor ;o sosea spectaculoasa care serpuieste printre brazi si prapastii, si te duce pana in Parcul Natural Bucegi. Soseaua se opreste la cabana Piatra Arsa, aproape de monumentele naturale - Babele si Sfinxul - .
Cred cu tarie intr-un proverb maur care spune : "Calatoria este singurul lucru din lume pe care-l cumperi si te imbogateste imediat".
In aceasta postare va arat o prajiturica cu foi din miere si nuca, cu o crema de ciocolata, nuca si rom in care am pus si 3 linguri de nutella . :) Se topeste in gura,este atat de gustoasa....
Am pregatit foile cu miere si nuca ca AICI pe care le-am umplut cu aceasta crema aromata .
Crema:
1 litru lapte
150 g nuca macinata
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de cacao
250 g unt
1 litru lapte
150 g nuca macinata
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de cacao
250 g unt
3 linguri de nutella sau 100 g ciocolata rasa
esenta de rom dupa gust
esenta de rom dupa gust
1 ciocolata neagra pentru decor
Mod de preparare:
Vom folosi un tel .
Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao,apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase.
Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt.Amestecam putin si punem din nou pe foc amestecand tot timpul pana se topeste tot untul .
Dam deoparte si lasam sa sa raceasca . Acum punem esenta de rom,nuca si nutella. Mixam bine.
Impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi .Ungem si ultima foaie,presaram ciocolata rasa si o dam la rece pana a doua zi,acoperita cu folie alimentara.
Iese o prajitura frageda,gustoasa si spornica . Ideala pentru o petrecere .
Pofta buna !