contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foi Fragede Cu Crema De Cacao Si Rom

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare,incununat,evident,de un desert reusit.Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite 
Pentru mine prajiturile in foi sunt the best !




Ingrediente pentru 4 foi coapte pe dosul unei tavi (22/30 cm):
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte(sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina(aprox.)
un strop de sare


Ingrediente pentru crema:

- 500 ml lapte
- 8 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- 6 linguri faina
- 250 g margarina sau unt

Mod de preparare foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.Apoi,adaugam pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei. 
Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.

Mod de preparare crema:

Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao,faina,zahar si amestecam cu un tel.Adaugam si restul de lapte.Punem pe foc mic si amestecam bine pana se ingroasa.
Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se incorporeaza.
Lasam crema sa se raceasca si punem esenta de rom.

Impartim crema in 4 parti egale pe care o distribuim intre foi,inclusiv deasupra.
Dam prajitura la rece,a doua zi o portionam.

Este foarte buna,frageda,cremoasa si desigur,aromata!:)

Pofta buna!