Foi De Napolitana Cu Crema De Cacao
articol scris de elioburu blog cookinglikenoother.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am sa scriu intr-un stil foarte personal, poate il adoptati si voi.
Prafuri: 2 lg faina, 13-15 lg zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 lg cacao
Lichide: 20 lg lapte
Altele: 1/2 pachet unt sau margarina rama, unirea - ce aveti prin frigider
Optional: nuca de cocos
Si acum procesul tehnologic:
1. se pun toate prafurile intr-un vas si se amesteca
2. se adauga laptele si se amesteca
3. se pune la foc
4. se adauga margarina sau untul, va incepe sa se topeasca
5. se amesteca in continuu caci altfel se prinde
6. se fierbe compozitia pana cand se ingroasa aproape ca o budinca
7. se poate adauga nuca de cocos inainte de a o lua de pe foc
8. se ung foile
9. se lasa cam o ora sa se patrunda crema in foi
10. se devoreaza
Pentru incepatori: lg = lingura :))
Cantitatile de mai sus sunt pentru foi mici cam de marime A4. Pentru foile putin mai mici de A3 se dubleaza cantitatile.
Ah, si nu am poza din nou pentru nu m-am oprit din mancat pana nu am terminat tot. Upsss...