contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foi Cu Cocos Si Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Foi :
6 oua
6 lg zahar
6 lg ulei
6 lg faina
Citeste mai mult ... >>>
Crema alba :
5 albusuri
9 lg zahar
200 g cocos
Crema vanilie :
5 galbenusuri
1 plic budinca vanilie
150 g zahar
300 ml lapte
125 g unt moale
Glazura :
100 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte
Mod de preparare :
       Foi : impartim cantitatile in 3 parti si coacem 3 foi astfel : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina. Coacem blatul in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt.





       Crema alba : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, apoi punem pe aburi (pana cand bezeaua devine mai tare, dar nu sfaramicioasa; se vede putin bezeaua langa cocos, in poza de mai jos). Luam de pe foc si incorporam nuca de cocos. amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

       Crema de vanilie : fierbem budinca de vanilie, conform instructiunilor de pe plic. La sfarsit adaugam zaharul. Acoperim cu o folie alimentara budinca (ptr a nu se forma crusta) si o lasam la rece.

       Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura de budinca rece. Omogenizam bine.


       Glazura : punem toate cele 3 ingrediente intr-o craticioara, pe foc mic. Amestecam pana se topesc si obtinem o glazura.
       Asamblare : foaie-crema alba-foaie-crema de vanilie-foaie-glazura de ciocolata.



       Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi taiem felii si servim.


       O alta reteta de la tusa Cheta :)