Foetaj Cu Ciuperci
Sursa Foetaj cu ciuperci
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Foetajul acesta l-am pregatit prima oara cand, proaspat maritata, am facut sfestanie de casa noua. Au fost preferatele parintelui care a mancat multe si mi le-a laudat in mod deosebit. Am folosit foetaj din comert (ce vreti, nu ma incumet sa-l prepar chiar eu) iar umplutura e, de fapt, tocanita de ciuperci obisnuita fara ingredientele vin si ficatei de pui.
Ne trebuie:
- un pachet de foetaj din comert (800 gr.)
- 300 gr . ciuperci
- 1 ceapa mare (sau 2 mici)
- sare, piper, cimbru
- ulei
Scot foetajul de la frigider si-l las sa se dezghete. Spal ciupercile, le scurg bine, curat ceapa, si le maruntesc bine ( le-am bagat la blender si le-am maruntit pret de cateva secunde – nu le lasati prea mult sa nu se transforme in pasta). Le pun intr-o cratita in care am turnat in prealabil ulei si l-am incins pe foc. Mestecam in timp ce se calesc ciupercile, cand s-au inmuiat atat ciupercile cat si ceapa (se intampla repede ca sunt maruntite), saram, piperam, presaram cimbru (fara tije, doar frunze maruntite), adaugam putina supa de legume (sau apa daca nu aveti supa) si lasam sa fiarba inabusit pentru 10 minute pana se evapora lichidul. Nu uitati sa mestecati des, sa nu se prinda. Scurgem tocatura (eu folosesc pentru asta o strecuratoare mare de ceai) de lichidul in exces.
Desfac foetajul si-l tai in patrate, mie imi plac micute cat sa le iau in mana si sa le mananc din doua muscaturi. Pun pe fiecare bucata cate o lingurita de umplutura de ciuperci si o impaturim, apasand pe margini pentru ca aluatul in cuptor are tendinta de a se desface. Le putem da forme diferite. Tapetez cu foaie de copt tava si pun bucatile frumoase (nu le inghesuiti) si le bagam la cuptor pana capata o frumoasa culoare rumena.