contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foetaj Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF3059 Foetajul acesta l-am pregatit prima oara cand, proaspat maritata, am facut  sfestanie de casa noua. Au fost preferatele parintelui care a mancat multe si mi le-a laudat in mod deosebit. Am folosit foetaj din comert (ce vreti, nu ma incumet sa-l prepar chiar eu) iar umplutura e, de fapt, tocanita de ciuperci obisnuita fara ingredientele vin si ficatei de pui.

Ne trebuie:
- un pachet de foetaj din comert (800 gr.)
- 300 gr . ciuperci
- 1 ceapa mare (sau 2 mici)
- sare, piper, cimbruDSCF2993
- ulei

Scot foetajul de la frigider si-l las sa se dezghete. Spal ciupercile, le scurg bine, curat ceapa, si le maruntesc bine ( le-am bagat la blender si le-am maruntit pret de cateva secunde – nu le lasati prea mult sa nu se transforme in pastaDSCF2994). Le pun intr-o cratita in care am turnat in prealabil ulei si l-am incins pe foc. Mestecam in timp ce se calesc ciupercile, cand s-au inmuiat atat ciupercile cat si ceapa (se intampla repede ca sunt maruntite), saram, piperam, presaram DSCF2995cimbru (fara tije, doar frunze maruntite),  adaugam putina  supa de legume (sau apa daca nu aveti supa) si lasam sa fiarba inabusit pentru 10 minute pana se evapora lichidul. Nu uitati sa mestecati des, sa nu se prinda. Scurgem tocatura (eu folosesc pentru asta o strecuratoare mare de ceDSCF3051ai)  de lichidul in exces.
Desfac foetajul si-l tai in patrate, mie imi  plac micute cat sa le iau in mana si sa le mananc din doua muscaturi. Pun pe fiecare bucata cate o lingurita de umplutura de ciuperci si o impaturim, apasand pe margini pentru ca aluatul in cuptor are tendinta de a se desface.  Le putem da forme diferite. Tapetez  cu foaie de copt tava si pun bucatile frumoase (nu le inghesuiti) si le bagam la cuptor pana capata o frumoasa culoare rumena.

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com