Foccacia
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Ingrediente:
- 500 gr faina,
- 200 ml apa calduta,
- 20 gr drojdie,
- 1 lingurita zahar,
- 1 lingurita sare fina,
- o lingura oregano,
- 1 capatana de usturoi,
- 50 ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Intr-un castronel amestecam drojdia cu zaharul, putina apa si 2-3 linguri de faina.
Lasam la loc cald sa creasca.
Framantam un aluat din faina, apa calduta, drojdia crescuta (maiaua), un praf de sare si 2-3 linguri de ulei.
Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca.
Intre timp ne ocupam de usturoi, il curatam, il pisam si il amestecam cu oregano si ulei.
Daca aluatul a crescut (daca si-a dublat volumul) se imparte in trei si se intinde cu sucitorul foi subtiri.
Se aseaza foile in tavi presarate cu putina faina.
Se portioneaza foccacia in 8 bucati (incercam sa nu taiem de tot blatul, doar pe jumatate).
Ungem foile cu amestecul de ulei, usturoi si oregano.
Dam la cuptor (preincalzit) pentru 20-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Bon Appetit!