Focaccine Aromate
Sursa Focaccine aromate
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana
Preparare: 2h
Dificultate: mare
Ingrediente:
500g faina,
280ml lapte(3%grasime),
1 ou,
10g sare,
10g zahar,
20g ulei masline,
10g drojdie proaspata,
1/2 lingurita miere,
o lingura mare cu ierburi(salvie,oregano,rozmarin).
Saramura: 3g sare grunjoasa, 8g apa clocotita, 8g ulei masline.
Mod de preparare
1. Pregatim maiaua. Incalzim 180ml de lapte, cat sa fie putin caldut, dizolvam dojdia in el, adaugam mierea si 160g faina.
2.Dupa ce si-a dublat volumul (aproximativ 1h)
adaugam restul de lapte (100ml), o parte de faina si amestecam putin aluatul. Adaugam oul, sarea, zaharul si restul de faina si framantam pana la omogenizare.
3. Adaugam acum uleiul impreuna cu ierburile si framantam.
4. Dupa 5-6 minute de framantat iese urmatoarea bila,
pe care o lasam la crescut 45 minute.
aluatul crescut...
5. Impartim aluatul in 4 bilute de aproximativ 150g si intindem fiecare bucata cam de grosimea unui deget (nu se intinde cu facaletul, ci cu mana) si punem la crescut 30 minute.
6. Facem mici gropite cu degetele, ungem cu saramura si mai lasam 30-40 minute sa creasca.
Le bagam la 200 grade pentru 15 minute, dar inainte presaram sare grunjoasa.
Sursa: aici