Focaccia
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ce e bun rezistă-n timp.
Exemplu: focaccia.
Se poate să fi fost adusă
De romani în Dacia?
Ce iti trebuie (poza 1)
- 500 gr faina
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- 250 ml apa calda
- 80 ml ulei de masline
Optional cateva masline feliate, sare de mare si rozmarin (pentru presarat deasupra).
Plan de lucru:
- Amestecam ingredientele si framantam circa 10 minute pana obtinem o coca (poza 2).
- Modelam si intindem coca pana obtinem un rotund cu diametru de aproximativ 30 cm.
- O asezam in tava acoperita cu foaie de copt (poza 3).
- Lasam la crescut la caldura aproximativ 30 minute (poza 4).
- Formam mici gauri in care adaugam rondele de masline si presaram rozmarin (poza 5). Dam la cuptorul bine incins si lasam 25 minute la 200 grade.
- Scoatem de la cuptor, adaugam sare de mare si turnam putin ulei de masline (poza 6).
- Pofta buna (poza 7)
Timp de preparare: 60 minute
Filed under: C1. Patiserie