contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Focaccia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Este putin impropriu titlul postarii, deoarece aceasta nu este o focaccia facuta dupa reteta originala.
Ieri am facut paine de casa  ( dintr-un kg de faina alba 000/ un pliculet de drojdie uscata/ 1 lingura zahar/ 2 lingurite rase de sare si apa calda  cat cuprinde, cca 500-600 ml )
Pentru ca ne era pofta si foame, am rupt din aluatul de paine  dospit o bucatica (cam o treime ).....l-am framantat cu cateva linguri de ulei de masline si  l-am asezat, intinzandu-l cu mana unsa ,  intr-o tava dreptunghiulara  unsa tot cu ulei de masline. :)
Am presarat deasupra putin oregano uscat....am lasat aluatul sa mai creasca 15-20 de minute in tava, apoi am pus-o in cuptorul incins la 180*.
In maxim 20 de minute a foat coapta:). La final arata exact cum o vedeti in poze :).
In timp ca faceam aceasta "focaccia" mi-am amintit ca si bunica  mea, din partea tatalui facea o paine asemanatoare, insa fara drojdie, pe care o numea "POGACIE ".
Bunica o cocea pe vatra, in jaratic .
M-am bucurat sa-mi amintesc un asemenea moment...parca o vad  si acum pe maica Ana cum ducea tavile cu pogacie la vatra.
Pretioase amintiri, mai ales ca maica Ana a plecat dintre noi cand eu aveam doar 9 ani :( .