Focaccia Cu Rozmarin Si Cimbru
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
500 g faina
1 pachet drojdie instant
1 lingurita de sare
210 ml apa calda
3 linguri de ulei de masline
Pentru topping:
1 lingura sare de mare
3 linguri de ulei de măsline
PREPARARE:
Intr-un castron mare, amestecam faina cu sare si drojdie.
Adaugam apa calda si incepem sa framantam aluatul. Adaugam uleiul de masline, verdeturile tocate si framantam aluatul pana se omogenizeaza. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca la loc caldut timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul, il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il intindem usor cu mana, iar cu varfurile degetelor facem adancituri in aluat. Il ungem cu ulei de masline, apoi presaram sarea de mare. Putem presara suplimentar niste rozmatin tocat sau frunzulite intregi. Mai lasam aluatul in tava inca 20 de minute, sa se odihneasca, apoi il coacem la 220°C pentru 20-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasac putin.
O scoatem din cuptor cand este coapta, o lasam sa raceasca si apoi o taiem patratele.
Pofta buna!