Focaccia Cu Masline Si Rozmarin
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Focaccia, reteta propusa de Diana pentru provocarea Bucatar curajos a fost facuta de noi de 2 ori. O data am infulecat-o rapid, fara sa mai aiba timp sa se raceasca si sa se arate in toata splendoarea ei pe blog, a doua oara a sfarsit in bucati mici cu felurite combinatii, niste Aperitive aromate, postate intr-o seara spre deliciul cititorilor.
Acum insa, cu mare intarziere, vin cu Focaccia cu masline si rozmarin, varianta propusa pentru povocare.
Asadar ingrediente:
pentru aluat:
- 450 gr faina
- drojdie cat o nuca
- 5 linguri ulei masline
- 1 1/2 lingurita sare de mare
- 1 lingurita zahar
- 240 ml apa
pentru deasupra:
- 1/2 cana apa
- ulei de masline
- masline felii
- rozmarin verde
Am facut aluatul pentru focaccia in masina de paine. Astfel ca am pus in cuva masinii, faina si sarea. Drojdia am frecat-o cu zahar pana s-a lichefiat si am turnat-o peste faina. Am adaugat ulei si apa si am setat masina de paine pe programul de framantare si crestere. La masina mea totul dureaza 1 ora si 30 minute.
Cand aluatul a fost gata l-am rasturnat pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei. Intindeti aluatul cu manutele si nu cu sucitorul. Puneti aluatul intr-o tava rotunda (28cm) unsa cu ulei. Acoperiti cu un prosopel si lasati vreo jumatate de ora la loc ferit de curenti.
Inainte de a o da la cuptor pregatiti o solutie din ulei de masline si putintica apa. Intindeti cu pensula pe deasupra. Peste puneti felii de masline si rozmarin tocat. Dati la cuptor, la foc mediu, cam 20 minute.
Perfecta!
Pofta buna!