Focaccia Cu Ceapă și Măsline By Mimmi
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
300 g faina,
10 g drojdie proaspata,
100 ml apa calduta,
100 ml lapte caldut,
1 lingura zahar,
1/2 lingurita sare,
masline,
3 linguri ulei,
1 ceapa potrivita,
oregano.
Amestec drojdia cu zaharul si cu laptele caldut si o las cca 10 minute, sa se "umfle".
Asez intr-un bol faina, pun pe margini sarea, 2 linguri de ulei, iar in mijloc pun maiaua.
Framant bine aluatul cu cca 100 ml apa calduta si las la dospit 1 ora.
Intind aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; ung deasupra cu ulei, asez ceapa taiata julienne si maslinele.
Hmm, constat ca eu am pus oregano in aluat,Mimmi l-a presarat peste aluat :)
Las la crescut inca 10 minute dupa care introduc tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Nu pot descrie ce buna a fost!
Multumesc, Mimmi, pentru reteta!