contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Floricica Cu Mac Si Susan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce parere aveti de o painica pufoasa tocmai scoasa din cuptor? 


Si mie mi s-a facut pofta cand am vazut-o pe masa Kadiei in vizita secreta, la  invitatia Amei


Pentru o floricica aveti nevoie de 500 gr faina tip 550, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 1 plic drojdie uscata, 2 linguri ulei de masline, 300 ml lapte, 1 ou, 2 linguri susan, 1 lingura mac

Pentru framantat am folosit masina de paine, adaugand in cuva laptele caldut, uleiul, sarea, zaharul, faina si drojdia.
Daca framantati aluatul manual, puneti faina intr-un bol si o amestecati cu drojdia si zaharul. Adaugati laptele caldut si framantati. Adaugati sarea si uleiul si framantati timp de 10 minute. Lasati la dospit 1 ora intr-un loc caldut.


Dupa ce aluatul este dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 7 parti egale, din care se formeaza chifle mici. Acestea se dispun in tava sub forma de florica, lasand 1,5 cm intre ele, pentru a avea loc sa creasca.
Se lasa la dospit 30 de minute acoperite cu un servet. 
Se unge floricica cu ou batut si se presara cu mac si susan.


Se coace la 190 grade celsius timp de 30 de minute, pana cand este frumos rumenita.


Serviti-o calduta cu unt! Este un deliciu!


Pofta buna!