contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Floricele Dulci De Primavara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dificultate : redusa

Timp de preparare : 45 minute

Cantitate : 25 floricele

Ingrediente

Pentru aluat

  • 50 gr unt
  • 50 gr miere
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita scoertisoara macinata
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru decor

  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari

 

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 180C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava.
  • Pentru aluat, se bate untul cu mierea,zaharul, esentele si scortisoara.Se adauga oul si se amesteca.Se adauga laptele si se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
  • Aluatul obtinut se  intinde intr-o foaie subtire si decupeaza floricele de diferite marimi.Se lipesc cate 1 floricica mai mica de una mai mare (cu putina apa).Se dau floricele la copt pana cand au crescut si s-au rumenit, aprox. 20 minute.
  • Gelatina se prepara comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se amesteca cu coloranti alimetari.Dupa ce floricele s-au racit, se ung cu un strat subtire de gelatina colorata apoi se lasa sa stea pana cand gelatina s-a intarit.