Floricele Cu Carne
Sursa Floricele cu carne
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...facute pentru un moment special din vietile noastre -aniversarea celor mai frumosi 9 ani de convietuire, hi, hi...ca sot si sotie :)
...anul asta, in octombrie, eu cu Cipi am sarbatorit aproape un deceniu de plinatate sufleteasca...si sper s-o ducem tot asa de roz si-n continuare, hi, hi...macar pentru inca vreo o suta de ani :)))))
Ingrediente:
- 200 g. faina
- 2 lingurite drojdie praf
- sare
- 2 galbenusuri
- 30 g. unt
- 8-10 linguri lapte
- 200 g. carne de porc tocata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras
- piper
- boia
- 1 ou
- 2 linguri seminte de susan
Ingrediente:
Din faina, drojdie, sare, un galbenus, unt si lapte se face un aluat care se lasa sa creasca timp de o ora:
Ceapa se curata si se toaca. Morcovul si ardeiul se curata, se spala, se taie cuburi, se amesteca cu carnea tocata, ceapa si galbenusul ramas si se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Eu am calit totul pentru 2 minute dar data viitoare am sa las compozitia cruda...cred ca am sa le "impachetez" mai usor :))
Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda in aprox. 30 de turtite.
Pe jumatate dintre ele se aseaza amestecul de carne. La restul de turtite li se face o gaura in mijloc. Se aseaza peste umplutura:
Marginile se preseaza cu o furculita:
Se ung cu galbenus de ou, se presara cu susan. Se coc 20-25 minute pana devi aurii:
Foooarte gustoase si dragute, perfecte pentru aniversarea noastra, nu credeti?! :P
Tortul vi-l arat numaidecat!!!
E o surpriza ;)