Floricele Cu Carne
Sursa Floricele cu carne
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
* Pentru aluat:
* 150 ml lapte
* 1 lingurita drojdie
* 1 linguri ulei
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 2 cani faina
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.
* Pentru umplutura:
* 1/2 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* patrunjel
* 1 ou
* 1 lingura ulei de masline
* sare si piper
* boia de ardei si nucsoara
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.
Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par.
La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc,
iar pe celelalte punem umplutura.
Acoperim cu turtitele gaurite :) si presam marginile cu furculita.
Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea.
Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.
Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Dupa o idee preluata de la Laura Sava. :)