Flori De Salcam In Aluat
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Aroma si dulceata florilor de salcam au constituit o sursa de inspiratie culinara, reteta pe care Mirela ne-o imparatseste fiind una din cele care i-au incantat copilaria.
INGREDIENTE:
crengute cu flori de salcam
ulei pentru prajit
Pentru aluat:
100 gr. faina
75 gr smantana
1 ou
1 lingurita rasa de zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 praf de bicarbonat stins cu lamaie
optional, coaja rasa de lamaie sau portocala
PREPARARE:
Spalam crengutele cu flori de salcam si le lasam la scurs. Amestecam ingredientele pentru aluat, obtinand unul de consistenta unui chec. Adaugam ulei intr-o tigaie si lasam sa se incinga. Grupam cate 2 crengute cu flori de salcam si le tavalim prin aluat, pana se acopera complet.
Apoi le punme in tigaie, in uleiul incins. Le rumenim pe ambele parti, la foc mic.
Sunt la fel de aromate calde sau reci.
Pofta buna!