Flori De Salcam In Aluat De Clatite
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
RETETA O AM DE LA LAURA SAVA
Avem nevoie de :
- 2 oua
- 250 g. faina
- 50 g. unt topit sau doua linguri de ulei
- 500 ml. lapte
- 1 lingura mare zahar
- 1 esenta vanilie- flori de salcam (20-50 de bucati, de diferite marimi)
- ulei pentru prajit
Luam ciorchinele de flori si le spalam bine, le lasam sa se scurga. Separat pregatim aluatul de clatite din ingredientele de mai sus.
Chiorchinele de flori le dam prin acest aluat si le punem in tigaie la copt. Dupa ce sunt coapte pe ambele parti le scoatem pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul.Sunt foarte bune si aromate...Le putem servi si presarate cu zahar pudra. Noi le-am mancat fara...
Pofta buna!!!