"flori" De Kaizer Cu Ficat & Orez Cu Kurkuma
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal
Ieri iar am pregatit orez pentru pranz , dar de data aceasta cu kurcuma (se gaseste sub forma de praf in magazine ).
I-am atasat cateva floricele de kaizer umplute cu ficatel de pui si le-am servit apoi alaturi de castraveti murati.
Orezul l-am facut foarte simplu. Am pus la fiert cantitatea dorita de orez + 3 parti de apa...cand a inceput sa clocoteasca am adaugat vegeta, sare si piper dupa gust, iar aproape de final jumatate de lingurita de praf de kurcuma.
Cu capacul pus, am lasat orezul sa se umfle in apa in care era si cu aburul rezultat . (cu focul oprit )
Floricele de kaizer le-am facut in cuptor. In forme speciale am asezat kaizerul feliat sub forma de floare, apoi le-am dat la cuptorul incins pana a inceput kaizerul sa-si lase grasimea.cca 5 min.
Am umplut apoi floricelele de kaizer cu bucati de ficat de pui si le-am mai lasat la cuptor pana s-a patruns ficatul si s-a rumenit kaizerul cca 15 minute la 180 *.
Apoi am condimentat cu vegeta si piper (daca nu vreti vegeta, puneti sare ), am acoperit floricelele cu folie si le-am lasat se se relaxeze putin ca sa se patrunda aromele si condimentele in ficatel.
Le-am montat impreuna cu orezul pe farfurie si le-am servit cu castraveti murati .
Am constatat ca floricele de kaizer cu ficat de pui sunt deosebit de bune si reci, in consecinta le voi trece pe lista mea de aperitive pentru nunti si alte ocazii speciale.
Cred ca sunt varianta mai "aratoasa" (si cu siguranta mai buna )a ficatului imbracat in bacon pe care il intalnim aproape la fiecare nunta in farfuria de aperitiv.
Doamne multam pentru idee ! :)