Flori De Gheata Cu Perle De Zahar
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...mi-am revenit :))
Ingrediente pentru cca. 70 de bucati:
Pentru aluat:
- 3 galbenusuri fierte
- 1 galbenus proaspat
- 100 g. zahar pudra
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 250 g. unt
- cca. 250 g. faina
Pentru ornat:
- 2-3 lingurite suc de lamaie
- 150 g. zahar pudra
- perlute colorate de zahar
Mod de preparare:
Se trec galbenusurile fierte printr-o sita si se bat spuma intr-un castron cu galbenusul proaspat, 100 g. zahar pudra si miezul de vanilie sau 2, 3 stropi de esenta de vanilie.
Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute.
Se intinde, apoi, pe o planseta tapetata cu faina (daca e inca lipicios, mai adaugati faina)
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se taie, cu o forma speciala, de floare :P, fursecuri-floare din aluatul intins la cca. 3-4 mm. grosime:
Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se trece din cand in cand prin faina:
Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt:
Se coc cca.10-12 minute (nu trebuie sa se rumeneasca prea tare)
Se scot si se lasa sa se raceasca:
Se amesteca zaharul pudra (150 g.) cu sucul de lamaie. Cu aceasta glazura se ung "florile":
Se presara pe ele perle de zahar:
Se surprind, intr-o clipita...sub ramurelele inghetate ale bradutului nostru din gradina :)
"Flori de gheata" pentru voi toti!!!
...fragede si pretioase :)