contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Flori De Dovlecel In Aluat De Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Incep saptamana cu ceva usor pentru ca weekendul a fost cam satios. Este pentru prima data cand am mancat flori de dovlecel si pot sa spun ca sunt delicioase... am vazut o gramada de retete cu ele, mi-ar place sa incerc cat mai multe dar cred ca anul asta este singura deoarece nu se gasesc de cumparat . Eu le am din gradina mamei mele :)... acum dupa atatea ploi a renascut si e plina de tot felul de verdeturi.
Haideti sa vedem cum sta treaba cu reteta asta mica si cocheta :))

Mod de preparare

Florile le defacem cu grija de coada, adica rupem floarea si o sa ramana pistilul cu codita, asta cu grija pentru ca florile sunt delicate.Le spalam apoi si le stergem cu un servet.  Batem oul cu sare si apoi adaugam alternativ faina si berea pana obtinem un aluat subtire asa ca si pentru clatite. Trecem florile prin acest aluat si le prajim in ulei incins pana se rumenesc.

Le scoatem pe un servet absorbant ( neaparat pentru ca absob mult ulei ), lasam putin sa se raceasca si le servim ca tot romanul :) cu mujdei de usturoi. 
Am uitat sa va scriu ca aluatul iese mai mult din cantitatile de mai sus, eu am prajit si dovlecei .

PP
Reteta recomandata de amalia-mylife.blogspot.com