contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Floare Impletita Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


pentru aluatul dospit avem nevoie de:
450g faina
80g zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
20g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata
pentru uns foaia:
100g unt sau rama moale
100g zahar
150g nuca macinata
2 linguri scortisoara
1 esenta de rom
in plus pentru stopit:
150ml lapte
100g zahar
10g zahar vanilat
Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu  ajunge in contact direct cu drojdia. Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.
Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie  o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele







Asezam floarea in tava si o lasam la crescut cateva minute, apoi o bagam la cuptor la 180 grade.
Laptele il amestecam cu zaharul si vanilia.
Dupa 15 minute o scoatem si o stropim cu jumatatea din cantitatea de lapte amestecat cu zahar si vanilie. Introducem tava la cuptor, dupa alte 15 minute o scoatem din nou si o stropim cu restul de lapte. O bagam la cuptor si o mai tinem cam 10 minute pana se rumeneste frumos.