Floare De Cais
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Am incercat o reteta de la o mamica de-a mea, Simi, mami de Mihnea, despre care spuneam mai demult ca e experta in prajituri. Rezultatul? Ceva pufos, delicat, cu iz primavaratic (apropo, la noi ninge...), un desert special si spectaculos.
Ingredientele necesare:
Blat: 6 oua,
6 linguri zahar,
2 pachete budinca de zmeura sau capsuni,
5 linguri faina,
1 praf de copt, un praf de sare.
Crema:
4 galbenusuri,
4 linguri zahar,
3 linguri amidon/faina,
200 ml lapte,
200 ml frisca.
Bezea: 4 albusuri,
1 cana zahar,
150 g nuca de cocos.
Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) am incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus.
Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor (preincalzit, 180 grade) pentru 30-35 minute.
Cele 4 galbenusuri le-am mixat impreuna cu zaharul si faina (amidon, daca aveti), peste ele am turnat in fir subtire si laptele, dupa care le-am pus pe baie de aburi, amestecand mereu, pana s-a ingrosat compozitia, ca o budinca.
In crema rece am incorporat frisca, batuta bine.
Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos pe un suport sa se racoreasca.
Peste blat am turnat crema.
Peste crema am pus bezeaua, pregatita tot pe baie de aburi: albusurile batute cu zaharul, si mai apoi adaugata nuca de cocos. Eu am cam exagerat cu amestecatul si mi s-a lasat bezeaua.
Am dat prajitura putin la rece.
A iesit extraordinar de buna!
Va mai prezint cateva instantanee...
Iata o floricica de cais! Yummy!
Uf, unde-i primavara...