Flan De Oua
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Pt sirop:
- 75 ml apa
- 25 ml apa
... sau un fel de crema de zahar ars... buna rau :) Reteta o am de pe blogul lui Elisa.
Initial am vrut sa fac flanuri cu mango, aveam piure de mango cumparat de la DM, din pacate fiind BIO l-am tinut cam mult desfacut si s-a stricat. M-am gandit sa fac flanuri cu piure de banane, dar al meu sot a strambat din nas... asa ca am cautat cu ajutorul prietenului de nadejde, Gugal, si am ajuns pe blogul lui Elisa, si am gasit aceste flanuri cu oua, si le-am executat numaidecat.
Am batut ouale cu zaharul si cu laptele. Separat, am topit zaharul si apa, amestecand continuu pana s-a legat compozitia. Am pregatit forme pt flanuri, in cazul meu forme de aluminiu, le-am pus intr-o tava si am turnat cate o lingurita de sirop.
Apoi am turnat compozitia, pana sus, pt ca oricum in cuptor flanurile scad. Am turnat apa in tava pana la jumatatea formelor, si am introdus0o la cuptor o ora la 180 grade.
Eu am mai facut un sos caramel din zahar caramelizat, apa si frisca lichida.
SI tot din zahar caramelizat am realizat un model gardulet, ma chinuia si pe mine antitalentul :)))))
Na si cum spuneam, bune rau flanurile astea :) Se fac foarte usor, asa ca o sa le refac curand .
Reteta recomandata de silvia-unaalta.blogspot.com