contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Flan De Dovlecel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

1 catel usturoi (optional)
nucsoara (optional)
sare



L-am mancat in Franta, acum 2 saptamani la niste prieteni. Buuun tare a fost. Eu de la o vreme ma omor dupa dovlecei (note to self: sa cer odata reteta aia de mancarica de dovlecei de la bunica!)
Neaparat trebuie savurat cu o felie de bagheta. Dar nu painea noastra alba a romanului, ci bagheta frantuzeasca. E mai delicata si se potriveste de minune la flan-ul meu :)
Photobucket
Dovlecelul se spala si se da prin razatoarea mare (eu l-am bucatalit la robot). Se caleste intr-o tigaie pe foc cu putin ulei pana lasa apa, 5-10 min.
Photobucket
Ouale se bat, se adauga smantana si laptele, usturoiul, nucsoara si se sareaza. In lista de ingrediente am pus usturoiul si nucsoara ca si optionale. Reteta originala le include, insa eu nu am avut asa ca am inlocuit usturoiul cu pudra la borcanel iar nucsoara am sarit-o de tot.
Photobucket
Se adauga dovlecelul.
Photobucket
Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna tot amestecul in ea.
Photobucket
Se da la cuptor, 180 grade celsius pentru 45 de minute.
Photobucket
Usor, gustos, delicat, frantuzesc!
Photobucket





Reteta recomandata de poppy-planet.blogspot.com