Flan De Dovlecel
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
1 catel usturoi (optional)
nucsoara (optional)
sare
L-am mancat in Franta, acum 2 saptamani la niste prieteni. Buuun tare a fost. Eu de la o vreme ma omor dupa dovlecei (note to self: sa cer odata reteta aia de mancarica de dovlecei de la bunica!)
Neaparat trebuie savurat cu o felie de bagheta. Dar nu painea noastra alba a romanului, ci bagheta frantuzeasca. E mai delicata si se potriveste de minune la flan-ul meu :)
Dovlecelul se spala si se da prin razatoarea mare (eu l-am bucatalit la robot). Se caleste intr-o tigaie pe foc cu putin ulei pana lasa apa, 5-10 min.
Ouale se bat, se adauga smantana si laptele, usturoiul, nucsoara si se sareaza. In lista de ingrediente am pus usturoiul si nucsoara ca si optionale. Reteta originala le include, insa eu nu am avut asa ca am inlocuit usturoiul cu pudra la borcanel iar nucsoara am sarit-o de tot.
Se adauga dovlecelul.
Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna tot amestecul in ea.
Se da la cuptor, 180 grade celsius pentru 45 de minute.
Usor, gustos, delicat, frantuzesc!