Flammkuchen (tarte Flambée)
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am dramatizat culorile doar pt ca in seara aceea n-am reusit sa ''prind'' lumina cum trebuie. :)
Imi place foarte mult tarta aceasta, este extrem de simplu de realizat si foarte savuroasa.
N-am sa ma lungesc pentru ca efectiv nu este cazul si intre noi fie vorba daca as putea scrie retetele pe un singur rand as fi cea mai fericita :)
Ne trebuie un aluat de pizza, acesta de exemplu, la care veti adauga 2 linguri de ulei de masline. Mai aducem 2 cepe (un soi dulce) taiate rondele, bacon 150-200g, taiat feliute, o cana de smantana groasa, sare, piper dupa gust si putina nucsoara
- cuptorul se incinge la 400-425F
- aluatul gata dospit se intinde in forma dorita (rotund, patrat etc) intr-o foaie de cca 8mm grosime
- peste aluat se intinde o cana de smantana in care am adaugat un varf de lingurita de nucsoara, sare si piper dupa gust
- se astern frumos rondelele de ceapa, apoi baconul
- se da totul la cuptor pt aproximativ 13-15 minute sau pana se rumeneste frumos
Este un deliciu!