contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fisticul, Mai Mult Decat O Gustare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

In orice dieta, pe langa mesele principale (mic dejun, pranz si cina), gustarile nu pot fi omise. Rolul acestora din urma este de prevenire a senzatiei de foame, dar si de remineralizare a organismului. Cu alte cuvinte, de echilibrare a balantei de nutrienti, in portii mici.

Scade riscul bolilor de inima

Pe langa placerea rontairii, fisticul imbina utilul si placutul.  Contine peste 30 de nutrienti, printre care fosfor (care fixeaza calciul in oase, previne bolile de vedere, in special degenerare maculara), contine potasiu (care scade tensiunea, previne bolile grave de inima cauzate de hipertensiune). La acestea se adauga grasimi sanatoase, monesaturate, care grabesc satietatea impreuna cu proteinele vegetale si scad riscul de boli de inima. Tot acestea, se mobilizeaza si creaza un scut impotriva cheagurilor de sange, scad colesterolul, scad riscul bolilor cauzate de un nivel prea mare de colesterol. Consumat  cu masura, circa 18 grame de 4 ori pe saptamana, absoarbe depozitele de grasimi din organism, mai ales daca se potenteaza rolul acestuia in dieta. Cu alte cuvinte, poate deveni ingredientul-secret al unei diete de slabire, realmente eficienta.

Previne cancerul

Nu este doar o mini gustare, este si un remediu natural pentru cancer gratie antioxidantilor care previn stresul oxidativ,  dar si bolile de inima. Din punct de vedere al numarului de antioxidanti, fisticul se poate lauda cu cel mai mare procent, raportat la celelalte seminte si nuci.

Gustari exotice

Daca va doriti gustari speciale, cu iz exotic, puteti incerca: iaurt cu fistic maruntit, briose cu fistic, wafe cu fistic, fulgi de ovaz cu fistic, clatite cu aceleasi mici nuci, , fistic, sau, de ce nu, putina frisca gatita in casa, amesteca cu…fistic.  Variantele nu se opresc aici, puteti prepara un amestec deosebit din crema de branza si fistic, pe care sa o intindeti pe biscuiti din faina integrala sau pe paine, craandu-va mici sandvisuri delicioase.  De asemenea, daca talentul va recomanda ca si bucatari, puteti incerca painea cu fistic. Sau, puteti consuma fisicul asa, prajit dar fara sare, bun si pentru veganistii infocati, dar si pentru aceia care nu pot spune ADIO carnii.


Filed under: Alimentatie sanatoasa Tagged: fistic, fistic calorii, fistic crud, fistic proprietati, gustare, gustare calda, gustare de post, gustare de seara, gustare rapida, gustare rece, gustare sanatoasa


Articol recomandat de madalina-stama.net