contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

File De Vita Cu Sos De Ciocolata Si Chili

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta aparent dificila,dar aparentele inseala.Noi doar pregatim bucata de carne, restul il face cuptorul, nu trebuie sa stam prin bucatarie sa pazim carnea.
Sosul de ciocolata si chili, ii da o savoare aparte, dar trebuie mare atentie la iutimea ardeilor,daca sunt foarte iuti, puneti mai putin,altfel iutimea lor v-a acoperii aroma ciocolatei.
450 gr file de vita
sare
piper
2 linguri ulei
Pentru sos:
1 ceapa
1-2 chili
1 foaie dafin
1 lingura ulei
3 cuisoare
100 ml vin rosu sec
200 ml supa de legume
50 gr ciocolata (65 % cacao)
1/2 lingurita amidon
Bucata de carne stearsa cu un prosop absorbant si sareaza si pipereaza si se pune intr-o tigaie incinsa impreuna cu 2 linguri de ulei
Se prajeste pe fiecare parte cam 1 minut jumatate cat sa se inchida porii dupa care o punem intr-un recipient si o dam la cuptorul reglat la 80 de grade pentru 1 ora jumatate.
Eu am bagat si termometru ca sa fiu sigura cand atinge temperatura potrivita.
Cu o jumatate de ora inainte de a se scurge timpul incepem sa pregatim sosul.
In tigaia in care am prajit carne si in care a ai ramas din zeama adauga o lingura de ulei si punem la rumenit ceapa, cuisoarele, foaia de dafin si ardeii taiati grob.
Lasam pe foc 1 minut apoi stingem cu vinul si lasam pe foc mare sa fiarba 2 minute
apoi adaugam supa, micsoram focul cam la jumatate si lasam sa mai fiarba 10 minute
Strecuram si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecand sa se topeasca
Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa rece si adaugam peste sosul de ciocolata.Mai lasam pe foc 2 minute. Scoatem carnea si servim.Eu am taiat-o invers si se si vede ca-i putin ciufulita.Sincer mi-ar fi placut mai rose , da altfel a fost foarte frageda.