File De Salau Pane Cu Sos Meuniere
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Stim cu totii ca este o traditie sa incepem noul an cu mancare de peste.De aceea va propunem aceasta reteta, cu un sos special.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 2 buc file de salau (500 grame)
- 2 oua
- faina, pesmet (pt pane)
Pt sos meuniere:
- 100 gr unt
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare, piper
- 2 linguri capere
- 1 legatura patrunjel
Pt garnitura (cu sote de ciuperci):
-500 gr ciuperci
Plan de lucru:
- Spalam fileurile de salau , le taiem pe jumatate si le condimentam dupa gust (sare, piper) (poza 2) .
- Fiecare bucata de peste este trecuta prin faina, ou si pesmet (poza 3), apoi este rumenita pe ambele parti (poza 4). Le scoatem pe un platou peste care am pus servetele pentru a absorbi din ulei (poza 5).
- Incepem sa preparam sosul meuniere (poza 6). Topim untul , apoi adaugam patrunjelul tocat marunt (poza 7), turnam zeama de lamaie (poza 8 ), lasam 2 minute, adaugam si caperele (poza 9), le amestecam, apoi luam sosul de pe foc. Turnam peste peste. Am mancat cu garnitura de ciuperci (poza 10)
- Pofta buna! La multi ani si un 2012 plin de realizari si impliniri!
Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 8.5/portie lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A7. Preparate din peste