contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

File De Pui Invelit In Kaiser

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aveam o reteta de fileuri de pui in bacon. Si cum am cautat in cateva magazine si magazinaşe se cartier şi nu am găsit bacon, din acela in vid voiam, am luat o bucata de kaiser pe care am feliat-o pe lungime, cum m-am priceput eu mai bine.
Am avut aşa: un piept de pui, o bucata de kaiser afumat, rozmarin maruntit, praf de paprika, sare, piper, un pahar de vin alb, sec.
Pipetul de pui l-am portionat ca pe niste snitele mici, am batut carnea si am dat-o prin amestecul de rozmarin, paprika si sare.
Dupa aceea, am feliat bucata de kaiser, apoi am rulat fiecare file de pui in cate o suviţă de kaiser, prinzand cu scobitori capetele in asa fel incat sa ramana pe langa ruloul de pui.
Rulourile le-am pus unele langa altele intr-o tava de aragaz, am dat pe deasupra un praf de piper
si am turnat vinul.
Am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat in cuptorul incins in prealabil, la foc mic, timp de 2 ore. Ultimele 10-15 minute, am lasat tava descoperita, sa scada sosul de vin si sa se rumeneasca frumos rulourile. Dupa aceea am inchis focul si am scos tava din cuptor.
Am considerat cate 2 fileuri de portie si am servit cu cartofi noi, prajiti, si cu salata de ardei copti.
Reteta de unde m-am inspirat este destul de diferita faţă de ceea ce mi-a iesit mie in final, adica niste fileuri fragede, foarte aromate si gustoase. Nu sunt singura daca acel bacon ar fi asigurat un grad de fragezime asemanator cu acela dat de slăninuţa din kaiser.
Reteta respectiva, aici:


Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com