File De Peste Cu Sos De Praz
articol scris de ginavas blog retetecudrag
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am spalat repede fileurile de peste, le-am stropit cu zeama de lamaie, ulei de masline, 2 foi de dafin maruntite si le-am lasat la rece 30 de minute.Apoi le-am pus intr-o tava, am stropit cu un pic de ulei, sare, piper, un pic de boia de ardei.Am dat la cuptor 20 de minute.Am adaugat un paharel de vin alb si am mai lasat 10 minute.
Intre timp, am fiert al dente, paste mai late.Le-am strecurat si am dat deoparte.
Am trecut la sos: am curatat bine 2 tulpini de praz( partea alba).Am taiat bucati groase de 0.5 cm si am desfacut foitele ca sa ma asigu ca nu au ramas bucatele de pamant.Am clatit bine, bine. Intr-o tigaie am pus ulei de masline si prazul, pe care l-am calit un pic.Am adaugat suc de rosii, un pic de zahar, cimbru si am lasat sa fiarba, 10-15 minute. Am adaugat jumatate de pahar de vin alb si apoi maslinele verzi.Sare.Piper.
Peste, paste,sos de praz:
Cu drag!